BINNENKIJKEN BIJ

ANDREA EN CAS

Voor en na | Binnenkijken na een interieur metamorfose in Voorburg. Andrea en Cas mocht ik helpen met interieuradvies en bijhorende realisatie voor de 1e etage inclusief trap in hun woning uit 1906 in Voorburg.

Andrea en Cas houden van een modern landelijke stijl met klassieke elementen en subtiel gebruik van kleuren. De etage was voor de metamorfose ingericht met wat zware elementen zoals donkerblauw tapijt, donkere meubelen, bruine dorpels en ook donkere wanden in het kantoor.

Na een eerste kennismaking bij mij in de showroom en een bezoek bij Andrea en Cas thuis hebben we onze focus gelegd op het creëren van meer rust en meer eenheid. Rust door het gebruik van lichtere kleuren en eenheid door het verbinden van de ruimtes met elkaar. De drempels worden verwijderd zodat het tapijt kan doorlopen. We kiezen voor lichte, verwante en rustgevende kleuren. 

In de showroom hebben we naar tapijt, behang, gordijnen en kleuren gekeken en de nodige stalen opgevraagd. Met de materialen in de juiste kleurenmix hebben we de basis gelegd en een mooipalet samengesteld.

De basiskleur is een licht vergrijsde kleur groen, die je terugvindt in het tapijt, op de muren en in het behang van de slaapkamer. De posten en de deuren worden RAL 9010 geschilderd.

Behang

We hebben 3 verschillende behangsoorten gekozen. Het behang “Happy Daze” van het merk Muance komt achter het bed achter het bed en is de eyechater.  Dit paneelbehang is een prachtig ontwerp dat grafische elementen combineert met frivole bloemen. Een paneelbehang is een wandvullend behang met een grote print die de gehele muur bedekt. 

In de gang en in de logeerkamer is gekozen voor het behang  “Ebru Snow” van het merk Zoffany. Dit patroon is bochtig en organisch ritmisch.

Het behang “Spun Milk” van het merk Zoffany komt in het kantoor. Dit behang heeft een zijde look.

Tapijt

Over de hele verdieping en op de trap komt hetzelfde tapijt. We hebben gekozen voor een stoer frisé tapijt, de Rockstar van het merk Dersimo.

Gordijnen

Het verduisterende gordijn op de de slaapkamer is de “Reflex” van het merk A House of Happiness. De hoogglanzende achterzijde van de stof werkt dubbel isolerend, zowel tegen de kou als tegen de warmte.

Met de gekozen kleuren en materialen zijn we ons gaan  richten op de details en de planning. De hele verdieping moest op zijn kop. Andrea en Cas hebben zelf het sloopwerk gedaan. Het schilder- en behangwerk hebben ze laten doen. Onze stoffeeerder heeft het tapijt geplaatst en de roederails voor de gordijnen gemonteerd. Als laatste is De Suite gekomen voor het plaatsen van het bed.

Ik vind het een geslaagde metamorfose en gelukkig vinden Andrea en Cas dit ook!