WOONSTIJLEN

Een stijl waarbij
u zich thuis voelt

WOONSTIJL

WABI SABI

Wabi Sabi gaat over levenskunst, de schoonheid van imperfectie, de kracht van vergankelijkheid en het weglaten van alles wat het evenwicht verstoort. Kort samengevat: eenvoud, stilte, balans. Wabi Sabi is een Japanse levensfilosofie die zijn oorsprong kent in het zenboeddhisme. In het Westen zijn wij er niet mee opgegroeid maar we kunnen het wel afkijken van de Japanners, voor wie een bescheiden en sober leven een levenshouding is. Die houding vind je in Japan overal terug: in de manier van leven, in het interieur, de kunst, het eten en in de Japanse literatuur. 

WOONSTIJL

CHIQUE 

Als u van een weelde, comfort en expressie in het interieur houdt, met klassieke maar toch moderne glamour-elementen, dan is de woonstijl Hotel Chique misschien iets voor u. Het geeft een gevoel van een verblijf in een aangename ambiance, omringd door luxueuze meubelen en materialen die rust geven, veelal van hoge kwaliteit. Uw woonkamer wordt een salon, uw domein van exclusiviteit. Zo is men aan de naam ‘Hotel Chique’ gekomen want alles is elegant en geriefelijk ingericht. Nooit saai, want elk onderdeel van het interieur laat luxe en grote klasse zien. Juist, u waant zich iedere dag in een hotel.

WOONSTIJL

JAPANDI 

Japan meets Scandinavië. Door de Scandinavische stijl met haar lichte materialen, zonnige karakter en natuurlijke design te combineren met de minimalistische, ingetogen stijl die het Japanse interieur eigen is, krijgt u iets heel verfrissends en nieuws. Japandi is dan ook een goed gekozen naam voor deze trend in interieurland. Het is een stijl die direct op zijn plek valt.
Je hoeft er niet eerst aan te wennen, het is gelijk goed. Belangrijk in dit interieur zijn de cirkelvormige items. Die brengen het serene karakter van deze trend geheel tot leven. Dit uit zich bijvoorbeeld in subtiele rondingen bij houten meubels. De Japandi-stijl bevat zowel grafische als organische lijnen. Een strak vormgegeven kast wisselt u bijvoorbeeld af met een ronde bijzettafel. 

WOONSTIJL

EXOTISCH 

Wie van een avontuurlijk interieur houdt, is vast en zeker gecharmeerd van de exotische stijl. Juist stijlen die ogenschijnlijk met elkaar botsen, zijn fascinerend en kunnen als uitkomst een interieur waar de dynamiek van afspat. Spontaniteit met een tikje ironie, dat het extra levendig en bijzonder maakt. Deze stijl kenmerkt zich door ‘more is more’, het showen van favoriete persoonlijke woonitems, uitbundige kleuren en materialen en accessoires uit verre landen.

WOONSTIJL

VINTAGE EN/OF RETRO

Bij vintage gaat het om echt oude meubelen en spullen. Maar retro, nieuw gemaakt naar oud model, kan ook. De seventies-stijl is al een tijdje de trend in het interieur, zij het met een moderne twist, maar ook de jaren vijftig en zestig blijven het goed doen in het interieur. Vanzelfsprekend, want er was zoveel vernieuwing in die tijd! Van meer kleur in het interieur en nieuwe materialen naar flower power dessins en invloeden uit het verre Oosten.