WOONSTIJL

WABI SABI

Bewustzijn
Wabi Sabi is behalve in de literatuur ook te vinden in kunst en design. Zoals de imperfectie van asymmetrische patronen, de schoonheid van het minimalisme en de soberheid van de combinatie van verschillende structuren en vormen. Een interieur in deze stijl heeft ingetogen kleuren, bevat natuurlijke elementen en laat verschillende structuren en vormen zien. 
Het is vanuit de Wabi Sabi gedachte belangrijk om je bewust te zijn van het productieproces van de dingen die je koopt. Linnen wordt duurzaam geproduceerd en past daarom goed bij deze filosofie.

Wabi Sabi kleuren en materialen
Producten die uit de natuur komen geven rust. Linnen, wol, katoen, hout en steen, zijn bijvoorbeeld echte Wabi Sabi materialen. Ook onbewerkte metalen zoals bijvoorbeeld koper, wordt steeds mooier naarmate het oxidatieproces vordert. Kijk maar naar de prachtige turquoise kleur die er dan ontstaat. 
Zie ook de ingetogenheid van beton, de grilligheid van onbewerkt hout, de schoonheid van ruwsteen en het spannende dat marmer kan hebben. U kunt kiezen voor natuurlijke kleuren zoals wit, ecru, beige, antraciet, zwart en groen. Of ga voor een wat meer verfijnde uitstraling in combinatie met goud, bruin, wit en terra.

Imperfecties 
Bij Wabi Sabi gaat het om het omarmen van imperfecties, zoals een knoest in hout of een barst in aardewerk. Het is het verhaal van het object. Ook in de kreukbaarheid van linnen kan je de schoonheid zien, evenals het vervilten bij wol.