BINNENKIJKEN BIJ

LAUREN

Introductie — Dit indrukwekkende appartement in Rotterdam met uitzicht over de Maas en de stad ademt luxe en straalt klasse uit. Het interieur is chic, warm en exclusief. 

Opdracht
Het appartement mocht ik voorzien van bijpassende raamdecoraties. Het doel was het creëren van een mooie samenhang tussen het stijlvolle interieur en de grote ramenpartijen die zorgen voor licht. Deze opdracht is – so to speak – een spekkie voor mijn bekkie. Fijn om hier mee aan de slag te gaan.

Materialen
Transparante gordijnen van Jab Anstoetz, UV-werende inbetween gordijnen van Christian Fischbacher, Verduisterende gordijnen van Jab Anstoetz, Duette® Shades van Multisol

Werkzaamheden
Met Lauren heb ik eerder al heel leuk samengewerkt. Lauren is enthousiast, voortvarend en zij heeft veel gevoel voor het creëren van een stijlvol interieur. Zij houdt van vleugje glamour. Aaibare stoffen, glitters en glimmers zijn bij haar al snel favoriet.

We zijn begonnen bij mij in de showroom om alle wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Lauren had de nodige stalen bij zich van behang, kleuren en gekozen meubels (voornamelijk van het te gekke merk Eichholtz).  

Voor de woonkamer hebben we gekozen voor een transparant gordijn van het merk Jab Anstoetz, de Averie. Het glansgaren in de stof geeft de woonkamer een extra warme uitstraling. En, een vleugje glamour! Het gordijn hebben we in een waveplooi laten maken zodat deze mooi golvend valt.

Om in de avond de ramen te kunnen afsluiten tegen inkijk kozen we achter de transparante gordijnen voor een verduisterend gordijn.

Vanuit haar bed kijkt Lauren prachtig uit over de Maas. En wanneer ze de kamer donker wil maken, bedient ze met één druk op de knop de verduisterende gordijnen. Ook hier ontbreekt de luxe niet.

In de kantoorruimte zijn ook veel ramen wat op zich geweldig is maar met beeldschermen en zonlicht vraagt dit wel wat aandacht. Aan de zonzijde kozen we voor UV-werende gordijnen van het merk Christian Fischbacher, de Anti Heat. Deze hebben een metalen coating die het zonlicht terugkaatst. Dit heeft ook als voordeel dat er minder verblinding en lichtreflecties in het kantoor zijn, wat een rustiger beeld op je scherm geeft.

Tot slot hebben we aan de zijde met uitzicht op de Maas gekozen voor Duette® Shades, in de ’top down bottom up’ uitvoering. Hierdoor kan Lauren de Duettes zowel van onderen als van bovenaf openen en de lichtinval helemaal zelf bepalen.

Het resultaat is prachtig en precies zoals Lauren het voor ogen had. Mijn complimenten voor Lauren en de vakgenoten die hebben bijgedragen om haar appartement zo mooi te maken. Ik vond het super dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen.